Fórum
Zde můžete sdílet své příběhy, zkušenosti nebo podněty.
O to, co jsem prožila, se ráda podělím
Citát ze zdroje Darina dne 23. 11. 2023, 08:44Prošla jsem si zákeřnou rakovinou prsu a o to, co jsem prožila, se ráda podělím… možná to pro někoho bude pomoc. Diagnózu mi řekli v roce 2015. Následovala všelijaká vyšetření a pak léčba… celkem 9 chemoterapií, 23 ozáření a odstranění levého prsu. Všechno je už naštěstí za mnou. Mám po plastice prsu a těším se na každý nový den. Pokud někdo něco takového prožil nebo se s tím setkal v rodině, prosím, podělte se, ráda si o všem popovídám.
Prošla jsem si zákeřnou rakovinou prsu a o to, co jsem prožila, se ráda podělím… možná to pro někoho bude pomoc. Diagnózu mi řekli v roce 2015. Následovala všelijaká vyšetření a pak léčba… celkem 9 chemoterapií, 23 ozáření a odstranění levého prsu. Všechno je už naštěstí za mnou. Mám po plastice prsu a těším se na každý nový den. Pokud někdo něco takového prožil nebo se s tím setkal v rodině, prosím, podělte se, ráda si o všem popovídám.
Citát ze zdroje Darina dne 23. 11. 2023, 08:46Přeji pevné zdraví a je to krása, že to tak dopadlo. Já chodím na pravidelné prohlídky … rakovinu prsu máme v rodině. Prošla jí moje babičku a i mamka. Léčba od té doby strašně pokročila a obě jsou už naštěstí zdravé a to je babičce dneska už 89 let. Držte se.
Přeji pevné zdraví a je to krása, že to tak dopadlo. Já chodím na pravidelné prohlídky … rakovinu prsu máme v rodině. Prošla jí moje babičku a i mamka. Léčba od té doby strašně pokročila a obě jsou už naštěstí zdravé a to je babičce dneska už 89 let. Držte se.
Citát ze zdroje Darina dne 23. 11. 2023, 08:48Děkuji moc za přání. Jestli můžu radit, tak se jen nechystej, ale na to vyšetření hned jdi. Já jsme zastánce, že pokud se člověk hlídá a přijde se na to včas, tak se všechno dobře zvládne. Jo, záleží, jaký druh rakoviny to je, ale když to čtu, tak doufám, že na to vyšetření půjdeš brzo a že tam bude vše v pořádku. A pokavad není, tak hlavu vzhůru, bojuj i kdyby to byla dlouhá cesta, dá se vyhrát.
Děkuji moc za přání. Jestli můžu radit, tak se jen nechystej, ale na to vyšetření hned jdi. Já jsme zastánce, že pokud se člověk hlídá a přijde se na to včas, tak se všechno dobře zvládne. Jo, záleží, jaký druh rakoviny to je, ale když to čtu, tak doufám, že na to vyšetření půjdeš brzo a že tam bude vše v pořádku. A pokavad není, tak hlavu vzhůru, bojuj i kdyby to byla dlouhá cesta, dá se vyhrát.
Citát ze zdroje Host dne 23. 11. 2023, 08:51Přeji hlavně hodně štěstí a zdraví. Probudilo se ve mně černé svědomí … na sono prsu se chystám už delší dobu, ale pořád mám jen výmluvy a kecy, proč tam nejít kvůli nedostatku času. Vím, jsem to kraviny … Před pár lety mi umřela máma a rakovina se přidala k ostatním zdravotním komplikacím. Na mamografu byla rok předtím, ale prý to byla nějaká forma rakoviny, která bují velmi rychle … stihla jen jednu chemoterapii. U kamarádky s dvěma malými dětmi to naštěstí dopadlo dobře, už má po všem, dorostly jí vlasy a cítí se dobře. Posílám hodně optimismu a sil.
Přeji hlavně hodně štěstí a zdraví. Probudilo se ve mně černé svědomí … na sono prsu se chystám už delší dobu, ale pořád mám jen výmluvy a kecy, proč tam nejít kvůli nedostatku času. Vím, jsem to kraviny … Před pár lety mi umřela máma a rakovina se přidala k ostatním zdravotním komplikacím. Na mamografu byla rok předtím, ale prý to byla nějaká forma rakoviny, která bují velmi rychle … stihla jen jednu chemoterapii. U kamarádky s dvěma malými dětmi to naštěstí dopadlo dobře, už má po všem, dorostly jí vlasy a cítí se dobře. Posílám hodně optimismu a sil.
Citát ze zdroje Host dne 23. 11. 2023, 08:53Citát ze zdroje admin dne 23. 11. 2023, 08:48Moc děkuji za ten příspěvek. Je fajn mít možnost si s někým popovídat. Jsi strašně silná. Snažím se být taky, ale každý den není stejný a zrovna teď mám nějaké horší období …. A padla na mě depka. První dny po tom, co mi řekli diagnózu, jsem byla v šoku a nevěřila jsem tomu. Jako by se mě to netýkalo a nechtěla jsme si to připustit. Teď na ně doléhá splín. Nejhorší je to čekání … chci mít už za sebou operaci… léčba u mě bude až potom. Mám strach, ale to je asi normální … nikdy jsem na žádné operaci nebyla. Potřebuji hlavně sílu, abych mohla s tou mrchou bojovat.
Citát ze zdroje admin dne 23. 11. 2023, 08:48Moc děkuji za ten příspěvek. Je fajn mít možnost si s někým popovídat. Jsi strašně silná. Snažím se být taky, ale každý den není stejný a zrovna teď mám nějaké horší období …. A padla na mě depka. První dny po tom, co mi řekli diagnózu, jsem byla v šoku a nevěřila jsem tomu. Jako by se mě to netýkalo a nechtěla jsme si to připustit. Teď na ně doléhá splín. Nejhorší je to čekání … chci mít už za sebou operaci… léčba u mě bude až potom. Mám strach, ale to je asi normální … nikdy jsem na žádné operaci nebyla. Potřebuji hlavně sílu, abych mohla s tou mrchou bojovat.