Fórum
Zde můžete sdílet své příběhy, zkušenosti nebo podněty.
Často mě bolí hlava, mám závratě, je mi špatně od žaludku (nejsem těhotná)…
Citát ze zdroje Host dne 28. 1. 2025, 17:27Je možné na požádání u Dr. vyšetřit podezření na rakovinu ? Stějně to prožívala kamarádova sestra a když došla k doktorovi a udělali ji všechny vyšetření, tak za dva týdny zemřela. Rakovina je celkově můj strašák a je mi blbý u doktora říct o vyšetření.
Je možné na požádání u Dr. vyšetřit podezření na rakovinu ? Stějně to prožívala kamarádova sestra a když došla k doktorovi a udělali ji všechny vyšetření, tak za dva týdny zemřela. Rakovina je celkově můj strašák a je mi blbý u doktora říct o vyšetření.
Citát ze zdroje Host dne 28. 1. 2025, 17:27Nemysli hned na to nejhorší, takhle se to říct nedá. Kamarádka měla rakovinu, ano, byla velmi unavená a zjistilo se to z rozboru krve, ale taky mám mamku a té nebylo v podstatě nic. Kamarídka je dnes vyléčená a mamka čerstvě po operaci a vypadá to dobře. Můžeš mít nedostatek vitamínů, vyčerpaný organismus, špatnou stravu, depresi … zajdi k doktorovi a řekni mu to, ale nemysli na to nejhorší. Bude to dobrý.
Nemysli hned na to nejhorší, takhle se to říct nedá. Kamarádka měla rakovinu, ano, byla velmi unavená a zjistilo se to z rozboru krve, ale taky mám mamku a té nebylo v podstatě nic. Kamarídka je dnes vyléčená a mamka čerstvě po operaci a vypadá to dobře. Můžeš mít nedostatek vitamínů, vyčerpaný organismus, špatnou stravu, depresi … zajdi k doktorovi a řekni mu to, ale nemysli na to nejhorší. Bude to dobrý.
Citát ze zdroje Host dne 28. 1. 2025, 17:28To jsou ale symptomy mnoha nemocí. Takhle mi je třeba když dostatečně nepiju, když se nevyspím, když mám nízký tlak… ale nejsem doktor, abych tvůj problém bagatelizovala. Pokud ale v sobě nějaký takový brajgl máš, krev to vykáže spolehlivě. Zajdi k doktorovi a zbytečně se netrap myšlenkami.
To jsou ale symptomy mnoha nemocí. Takhle mi je třeba když dostatečně nepiju, když se nevyspím, když mám nízký tlak… ale nejsem doktor, abych tvůj problém bagatelizovala. Pokud ale v sobě nějaký takový brajgl máš, krev to vykáže spolehlivě. Zajdi k doktorovi a zbytečně se netrap myšlenkami.
Citát ze zdroje Host dne 28. 1. 2025, 17:29Zajdi k doktorovi, nech si udělat krevní obraz. Klidně řekni, jaké máš obavy. A nenech se odbít. Jeden můj spolužák ze střední měl pár týdnů bolesti hlavy, byl unavený, zadýchával se při chůzi do schodů.. U doktora se odbýt nechal a bohužel zemřel na akutní leukémii. Samozřejmě tě nechci strašit, nejspíš to nic takového nebude, ale já po týhle zkušenosti už nikdy nic nepodcením, lepší je jít k doktorovi 10× zbytečně, než jednou nejít.
Zajdi k doktorovi, nech si udělat krevní obraz. Klidně řekni, jaké máš obavy. A nenech se odbít. Jeden můj spolužák ze střední měl pár týdnů bolesti hlavy, byl unavený, zadýchával se při chůzi do schodů.. U doktora se odbýt nechal a bohužel zemřel na akutní leukémii. Samozřejmě tě nechci strašit, nejspíš to nic takového nebude, ale já po týhle zkušenosti už nikdy nic nepodcením, lepší je jít k doktorovi 10× zbytečně, než jednou nejít.
Citát ze zdroje Host dne 28. 1. 2025, 17:30Díky všem za reakce i snahu mě uklidnit. Já vím a věřím, že to bude jen únava, stres, ale červíček stejně hlodá, že… v pondělí budu volat na výsledky a uvidím, pokud to bude pokračovat, tak se ji při příští návštěvě svěřím..radši budu za hypochondra, než být na nervy a bát se každého zabolení hlavy…No zajímalo by mě, jestli to jde zjistit i nějak z krve?
Díky všem za reakce i snahu mě uklidnit. Já vím a věřím, že to bude jen únava, stres, ale červíček stejně hlodá, že… v pondělí budu volat na výsledky a uvidím, pokud to bude pokračovat, tak se ji při příští návštěvě svěřím..radši budu za hypochondra, než být na nervy a bát se každého zabolení hlavy…No zajímalo by mě, jestli to jde zjistit i nějak z krve?
Citát ze zdroje Host dne 28. 1. 2025, 17:30Nenech se plést, v krvi se rakovina neprokáže, určitě ne nádor CNS. Nicméně my tady asi těžko něco vyřešíme…
Nenech se plést, v krvi se rakovina neprokáže, určitě ne nádor CNS. Nicméně my tady asi těžko něco vyřešíme…
Citát ze zdroje Host dne 28. 1. 2025, 17:31To znám, mě umřel na rakovinu táta, onemocněl, když jsem byla ještě holka a dodnes to mám v sobě, jakmile se někomu objeví boule nebo cokoli podezřelého, tak hned myslím na nejhorší. Ale není to dobré, věř mi, vím to podle sebe, to by pak člověk nesměl myslet na nic jiného. V rozboru krve některé typy rakoviny poznat jdou-tedy ne přímo, jen tam nesedí nějaké hodnoty a pak se pátrá po příčině. Ale bolest hlavy, závratě můžou souviset se spoustou věcí, např. s nedostatkem železa, s čímž mám osobní zkušenost, tak se neboj a hlavně své obavy klidně řekni. Já už dala doktorům takové otázky, a co, oni jsou jistě zvyklí.
To znám, mě umřel na rakovinu táta, onemocněl, když jsem byla ještě holka a dodnes to mám v sobě, jakmile se někomu objeví boule nebo cokoli podezřelého, tak hned myslím na nejhorší. Ale není to dobré, věř mi, vím to podle sebe, to by pak člověk nesměl myslet na nic jiného. V rozboru krve některé typy rakoviny poznat jdou-tedy ne přímo, jen tam nesedí nějaké hodnoty a pak se pátrá po příčině. Ale bolest hlavy, závratě můžou souviset se spoustou věcí, např. s nedostatkem železa, s čímž mám osobní zkušenost, tak se neboj a hlavně své obavy klidně řekni. Já už dala doktorům takové otázky, a co, oni jsou jistě zvyklí.